Pielea din jurul ochilor este foarte delicată și sensibilă. Dacă nu i se asigură o îngrijire adecvată și completă, odată cu înaintarea în vârstă, pierde umezeala, din cauza căreia apar ridurile, „picioarele de coadă" și șanțurile nazolacrimale. Se pare că vârsta, care se numește „chiar în suc", iar bărbații au grijă de ei, dar iată problemele - ridurile din jurul ochilor au început să apară.
Cum să elimini acești trădători de pe o față frumoasă? Cum să întineri pielea din jurul ochilor și cu ce mijloace o poți face?
Remediile populare dovedite vă vor ajuta - măști, comprese și masaj pentru zona din jurul ochilor. Le puteți folosi acasă.
Măști pentru ochi și zona din jurul ochilor
Cel mai convenabil mod de a aplica o mască pentru pleoape este utilizarea unui tampon de tifon. Luați o fâșie de tifon (sau o bucată de bandaj), puneți deasupra grâului nutritiv pentru procedură, acoperiți cu o altă fâșie deasupra. Dacă acest lucru este mai convenabil pentru dvs. , îl puteți tăia în două. Acum întindeți plasturele peste ochii închiși și înmuiați timp de 15-25 de minute. După îndepărtarea măștii de pe pleoape, îndepărtați resturile acesteia cu un tampon de bumbac înmuiat în infuzie de plante. Lubrifiați-vă ochii cu ulei sau cremă. Vă rugăm să rețineți că crema și uleiurile sunt ciocănite în pielea pleoapelor cu mișcări precise. Nu vă bateți! Zona din jurul ochilor este foarte sensibilă la întinderea pielii.
Care sunt cele mai bune ingrediente pentru a face o mască de ochi? Pe măsură ce măștile din riduri salvează minunat:
- cartofi cruzi sau fierți;
- pepene;
- castravete;
- banană;
- piersică;
- Măr;
- struguri;
- caisă.
Toate cele de mai sus pot fi frecate în grâu cu o furculiță sau răzătoare sau pot fi aplicate pe pleoape în cercuri întregi fără un tampon de tifon.
- zmeura;
- rădăcină de pătrunjel - este mai bine să derulați într-o mașină de tocat carne;
- varza murata;
- smântână - dacă îi adăugați pătrunjel și îl măcinați în blender, atunci, pe lângă efectul de întinerire, albiți ușor pielea și îndepărtați umflăturile de pe pleoape;
- miere - nu ai nevoie de bandaje pentru aceasta, doar aplică masca pe pielea din jurul ochilor și, după timpul indicat, clătește cu apă rece;
- fulgi de ovăz, fierte cu apă clocotită și răcite la o stare caldă.
Compresele pentru pleoape și conturul ochilor
Înmuiați tampoane de bumbac (bucăți de tifon) în compoziția pregătită și așezați pe pleoape. După 10-20 de minute, utilizați un tampon de bumbac pentru a șterge umezeala rămasă din zona ochilor cu mișcări precise.
Pentru a face o compresă de pleoape, puteți utiliza ingrediente precum:
- suc natural de aloe (sau gel de aloe vera, care este disponibil gratuit în farmacie);
- orice uleiuri vegetale naturale. Deosebit de bune împotriva ridurilor sunt piersica, caisul, migdale, jojoba, măsline, ulei de ricin (nu numai că ameliorează pleoapele de riduri, ci și îți „hrănesc" genele), cacao, cătină;
- soluție de ulei de vitamina E (de obicei, câteva picături sunt adăugate la alte uleiuri);
- unt;
- lapte;
- pungi de ceai din ceai proaspăt de dormit (oricare, dar de preferință natural fără aditivi artificiali) - puneți pe pleoape fără tifon și tampoane;
- infuziile din plante (salvie, sfoară, pătrunjel, mușețel, floare de tei, mentă, calendula, brusture, oregano) se prepară foarte simplu: se toarnă 1 lingură de ierburi uscate cu un pahar de apă clocotită, se acoperă și se lasă aproximativ 8-10 ore.
Încercați să păstrați din ochi compoziția măștilor și comprimatelor. Pentru a face acest lucru, culcați-vă nu strict orizontal, ci ridicați ușor capul, astfel încât, ocazional, picături să vă curgă pe obraji. Rețineți, de asemenea, că orice componentă a măștilor și comprimatelor poate provoca alergii pe pielea sensibilă subțire a pleoapelor și a zonei din jurul ochilor, deci fiți atenți și păstrați masca pentru prima dată mai puțin decât timpul specificat. Alternează între diferite măști și comprese, astfel încât pielea să nu se obișnuiască cu aceleași componente.
Masaj zona ochilor
Puteți masa zona din jurul ochilor în timp ce aplicați crema sau uleiul. Masajul are cel mai mare efect împreună cu un agent anti-îmbătrânire - îngrijirea conturului ochilor (acest tandem oferă rezultate pur și simplu incredibile).
- Atingeți ușor zona din jurul ochilor cu degetele.
- Apăsați ușor colțurile exterioare ale ochilor cu vârful degetelor. În aceste locuri se concentrează de obicei primele riduri urâte, așa-numitele „picioare de corbă".
- Apăsați ușor tampoanele degetelor inelare din colțurile interioare ale ochilor de-a lungul zonei de sub sprâncene până la colțurile exterioare ale ochilor și apoi sub ochi până la puntea nasului.
Faceți o regulă să faceți exerciții generale pentru ochi - aceasta este o bună prevenire împotriva ridurilor premature și a deficiențelor de vedere.
Orice piele, nu numai pielea pleoapelor, se strânge și devine mai elastică prin procedurile de apă contrastante. Spălați-vă fața alternativ cu apă caldă și rece. Ștergeți-vă fața și zona ochilor cu un cub de gheață (puteți îngheța infuzia de plante sau apa simplă).
Scăpați de obiceiurile proaste care contribuie la creșterea ridurilor din zona ochilor, de exemplu:
- frecați-vă ochii;
- nu spălați machiajul noaptea;
- folosiți produse cosmetice care nu sunt destinate pleoapelor și zonei ochilor;
- strabism și încruntare;
- fumat;
- abuzează de băuturile alcoolice.
Aveți grijă de pielea pleoapelor și a zonei ochilor, deoarece este destul de dificil să îndepărtați ridurile de pe față (doar ridurile mici de mică adâncime se pretează netezirii), dar sunteți destul de capabili să preveniți apariția lor!
Încărcarea feței
Efectuând zilnic un set simplu de exerciții, nu numai că puteți îndepărta unele riduri din jurul ochilor, ci și puteți strânge ovalul feței, netezi pielea și păstrați rezultatul obținut mult timp. Și toate acestea pe cont propriu, acasă și fără plastic periculos pentru sănătate. Principalul lucru nu este să fii leneș! Și după doar o lună, vei simți schimbările dorite pe fața ta frumoasă.
Pielea netedă, un ten sănătos, scăpând de edem, acesta este puținul pe care îl vei câștiga, pe lângă faptul că vei arăta cu 5-10 ani mai tânăr.
Uscăciunea în jurul ochilor provoacă riduri
Uscăciunea banală a pielii, adesea fără motive legate de vârstă, poate deveni un provocator de pliuri și plase în zona ochilor. De asemenea, este important să rezolvăm această problemă.
Ce cauzează ochii uscați
Primele semne ale îmbătrânirii sunt de obicei liniile fine și ridurile din jurul ochilor. Unele simptome ale bolii sau stresului afectează, de asemenea, aceste zone. Ei bine, nu există unde să se îndrepte de la anumite afecțiuni medicale, factori de stil de viață, schimbări ale vremii. De fapt, pielea din jurul ochilor este foarte delicată și sensibilă, ceea ce o face deseori destul de uscată. Să aruncăm o privire mai atentă asupra motivelor de mai sus.
Tendința de uscare a pielii din jurul ochilor se datorează lipsei unui număr suficient de glande sebacee în această zonă. Glandele sebacee produc sebum, care este responsabil pentru menținerea pielii hidratate. Acest lucru poate determina apariția unor zone întunecate pe epidermă, ceea ce face ochii să pară plictisitori. Cu o îngrijire adecvată, această afecțiune poate fi remediată. Este întotdeauna cel mai bine să aveți o înțelegere generală a cauzelor sale, deoarece majoritatea sunt prevenibile.
Factorii stilului de viață:
- să nu dormi suficient / să stai constant până târziu în noapte;
- dieta necorespunzătoare sau malnutriție;
- scăldat excesiv / dușuri calde;
- fumatul / abuzul de alcool;
- utilizarea excesivă a produselor cosmetice.
Motive medicale:
- eczeme, psoriazis facial, dermatită seboreică, blefarită, dermatită a pleoapelor. În plus față de uscăciune, pielea se poate descuamă și descuamă. Unele dintre aceste afecțiuni sunt însoțite de simptome precum roșeață, umflături, mâncărime și erupții cutanate;
- alergie;
- diabet zaharat și hipotiroidism;
- deficit de vitamina A;
- stres.
Schimbările meteo pot afecta și pielea, în special zonele sensibile. Acest lucru se întâmplă mai ales iarna, când nivelul de umiditate este foarte scăzut. Epiderma pierde umezeala, se deshidratează și chiar începe să se desprindă.
Expunerea la soare pe termen lung este una dintre cele mai frecvente cauze ale pielii uscate.
Utilizarea regulată a produselor cosmetice și de curățare a feței cu substanțe chimice dure poate pur și simplu deteriora pielea din jurul ochilor și adăuga riduri.
Un alt motiv pentru această afecțiune este frecarea constantă a ochilor.
Tratarea zonei uscate a ochilor
Dacă aveți probleme de sănătate, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. În caz contrar, puteți ușura zona uscată a ochilor urmând pașii simpli de mai jos.
1. Consum crescut de apă
Unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru pielea uscată a ochilor este creșterea aportului de apă. Bea cel puțin opt până la zece pahare pe zi. Pielea deshidratată devine mai uscată și ușor de deteriorat, ceea ce face ca aceasta să se întunece și să dezvolte linii fine și riduri. Creșterea aportului de apă este bună pentru slăbirea mucusului din sinusuri. Mucusul subțiat alunecă ușor, reducând astfel riscul de cearcăne, inflamații și riduri în jurul ochilor.
2. Hidratarea corectă
Asigurați-vă că pielea dvs. este bine hidratată. Aplicați o cremă hidratantă de calitate de fiecare dată când vă spălați fața. Nu uitați niciodată să faceți acest lucru după duș. Puteți utiliza, de asemenea, o cremă de noapte de calitate pentru zona ochilor. Aplicați întotdeauna cu mișcări ușoare, ușoare.
3. Nu vă frecați niciodată ochii
Feriți-vă de frecare atunci când trageți sau întindeți pielea în jurul ochilor, deoarece este foarte delicată și sensibilă. Această frecare poate provoca roșeață, mâncărime sau arsuri și, pe termen lung, poate duce la descuamare. Aplicarea regulată și îndepărtarea machiajului pot stresa pielea.
4. Nu sta treaz până noaptea târziu
Dormi și odihnește-te suficient și evită nopțile nedormite pentru a preveni sau corecta flaciditatea severă a epidermei din apropierea ochilor. Cei care dorm opt ore pe zi au un ten atractiv, fără zone întunecate sau riduri în jurul ochilor. În timpul somnului, există un drenaj natural al sinusurilor, iar statul constant până noaptea târziu face imposibil acest proces, provocând astfel apariția cearcănelor. Deci, dormiți bine cu capul ușor ridicat.
5. Faceți exerciții fizice în mod regulat
Exercițiile fizice regulate sunt bune pentru organism. Același lucru este valabil și pentru piele. Exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui și a oxigenului în corpul nostru. Exercițiile de respirație pot fi deosebit de utile pentru îmbunătățirea stării și a tenului. Exercițiile fizice pot ajuta, de asemenea, la controlul stresului, care este un alt factor asociat cu pielea uscată, în special în jurul ochilor.
6. Folosește produse cosmetice mai rar
Nu mai folosi machiajul ochilor timp de cel puțin câteva zile. Puteți folosi creme cu uleiuri naturale, emolienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Utilizarea produselor cosmetice cu substanțe chimice dure poate dăuna pielii delicate a feței. În procesul de aplicare și demachiere, ea trebuie să se întindă și să se întindă din nou de mai multe ori.
7. Protejați-vă de expunerea la vreme grea
Când ieșiți la soare, purtați o pălărie, desigur ochelari de soare și nu uitați să purtați o protecție solară bună. De asemenea, se recomandă utilizarea unei creme hidratante în timpul iernii, deoarece vremea uscată și umedă poate deshidrata epiderma.
8. Renunță la fumat
Abțineți-vă de țigări și de consumul excesiv de alcool, deoarece aceste obiceiuri proaste pot usca și deteriora pielea. Fumatul și abuzul de alcool pot duce la o circulație deficitară a sângelui și la scăderea fluxului de oxigen către piele, care ca urmare devine uscat. Consumul excesiv de cofeină și fumatul pot provoca, de asemenea, insomnie, care la rândul său afectează pielea din jurul ochilor.
9. Luați o dietă hrănitoare
O nutriție adecvată este, de asemenea, importantă pentru sănătatea epidermică. Mineralele precum zincul și seleniul și substanțele precum luteina, bioflavonoidele, carotenoidele și grăsimile omega-3 sunt esențiale pentru îngrijirea pielii uscate din jurul ochilor și a întregii fețe. Pentru a scăpa de uscăciune, trebuie să consumați în mod regulat proteine, vitamine B și, bineînțeles, vitamina E. Includeți mai multe legume și fructe crude în dieta dumneavoastră.
10. Evitați produsele pentru piele cu substanțe chimice dure
Folosiți produse de curățare ușoare pentru față și evitați dușurile fierbinți. Cosmeticele cu substanțe chimice agresive sunt deosebit de dăunătoare. Ingrediente precum parabeni, rășini, lanolină, propilen glicol, nichel, parfumuri pot afecta negativ pielea sensibilă delicată. Când vine vorba de demachierea ochilor, optează pentru hidratante sau uleiuri pe baza acestora. De asemenea, măștile intensive hidratează bine epiderma. Și serurile hidratante pentru ochi pot fi aplicate înainte sau după purtarea machiajului.
11. Încercați remedii casnice
Pentru aplicare topică, laptele crud este utilizat pe scară largă ca mască pentru pielea uscată din jurul ochilor. Apa de trandafiri poate face minuni și în tratarea pielii uscate. Mierea, glicerina, uleiul de cocos sunt în general foarte eficiente și benefice pentru întinerire. Utilizând ulei de ricin pentru gene, nu numai că vă veți face genele lungi și groase, dar veți asigura și îngrijirea pielii.
Iar pungile de ceai verde înmuiate în apă rece pot fi folosite ca comprese, care sunt excelente pentru a combate descuamarea și ridurile din zona ochilor.
La domiciliu, hidratarea pielii feței, predispusă la ofilire și uscăciune, este destul de simplă folosind metode populare.
Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, puteți consulta un expert în cosmetică sau cosmetician. Pielea uscată lângă ochi este o afecțiune care poate fi vindecată cu mijloace simple, principalul lucru nu este să vă panicați „ce să faceți"??? Dacă este însoțit de alte simptome, desigur, consultați-vă medicul pentru a exclude posibilitatea unei boli sau tulburări grave.
Este posibil să îndepărtați ridurile din jurul ochilor acasă. Ai grijă de tine, astfel încât bărbații să aibă grijă de tine!